01

01

01

1

2

01

01

02

9

02

08

01

02

03

04

05

06

Erfgoed

leuk maken!

Kunstgebouw

We hebben prachtig erfgoed op Goeree-Overflakkee. Om dat ook voor kinderen aantrekkelijk te maken mochten wij in opdracht van Kunstgebouw vier animatievideo's ontwikkelen. Leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 maken hiermee op speelse en spannende manier kennis met een aantal bijzondere erfgoedlocaties op het eiland.


Dit project is tot stand gekomen dankzij de hulp van Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee en de gemeente Goeree-Overflakkee, in nauwe samenwerking met scholen, Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Dorpsraad Ooltgensplaat, Stichting WO2GO en Erfgoedhuis Zuid-Holland. Kijk hier voor de complete lespakketten.


Wat we gedaan hebben

  • Animatievideo's
  • Illustraties

Vrienden van het fort

Dit erfgoedproject is bedoeld voor de groepen 3 en 4. De kinderen gaan terug in de tijd en maken kennis met de mensen die 200 jaar geleden op het fort leefden. Op basis van historisch materiaal hebben we kleurrijke illustraties gemaakt die perfect aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Van haven naar zee

Havenkanalen zijn uniek erfgoed. Maar waarom zijn ze eigenlijk gegraven? Dat vragen de kinderen in de video zich ook af. Met duidelijke animaties, aangevuld met historische foto's en kaarten komt het verhaal van de havenkanalen tot leven.

De vissers
van Goeree-Overflakkee

Het leven van een kofjekokertje was beslist geen pretje. Een kofje... wat? In de video voor groep 5 en 6, over de visserij op Goeree-Overflakkee wordt het allemaal duidelijk. We filmden een opa die zijn kleinzoon de sporen van de visserij in Middelharnis laat zien. Zijn verhaal wordt verrijkt met oude foto's en illustraties zodat de kinderen een goed beeld krijgen van het harde vissersleven van toen.

Over bunkers & geheime berichten

Met groep 7 en 8 gaan we terug naar de Tweede Wereldoorlog. De Atlantikwall wordt aangelegd. Hoe ging dat? En hoe kon je elkaar in die gevaarlijke tijd geheime berichten sturen? Ook in deze video wordt prachtig historisch materiaal gecombineerd met aantrekkelijke illustraties.